Sangglade institutioner

Thy Sangskole er med i projektet Sangglad, der frem til 2020 etablerer 100 certificerede Sangglad-institutioner over hele landet. Det sker med støtte fra Nordea-fonden. Projektet er for daginstitutioner, der ønsker at give sang en central plads i børnenes hverdag. Mange daginstitutioner synger med børnene, men der er masser af uudnyttet potentiale i at lade sang fylde endnu mere i børnenes dagligdag.

I projektperioden tilknyttes en professionel sangkonsulent den enkelte daginstitution. Sangkonsulenterne har både den sangpædagogiske faglighed, og indsigten i daginstitutionernes virkelighed og arbejde med læreplaner og lignene, og de har derfor mulighed for at give sparring til personalet, der kommer hele vejen rundt i deres daglige arbejde med børnene. Når projektet er afsluttet har personalet de fornødne værktøjer og redskaber til at drive daginstitutionen videre som sangglad institution.

Der er mange gode grunde til at blive sangglad institution og synge mere med børnene. Sang har en positiv effekt på børns indlærings- og koncentrationsevne og giver børn et større ordforråd. Sang har også indflydelse på deres taleevne og holder styr på vejrtrækningen. Samtidig udvikler sangen børns sociale kompetencer og deres oplevelse af samhørighed.

Vil du høre mere om projekt Sangglad, så tøv ikke med at tage kontakt til Mette Damiri på mail@thysangskole.dk.

Få flere informationer om at blive sangglad daginstitution på projektets hjemmeside, eller kontakt Mette Damiri på mail@thysangskole.dk