MUSICALS

Thy Sangskole har i flere omgange faciliteret store projekter på tværs af folkeskolerne i Thisted Kommune. Vi er motiveret af at udvikle projekter, hvor vi udvikler samspillet mellem professionelle musikere, de dygtige sangere fra sangskolens elitekor og med folkeskolens elever, der ikke har erfaring med at synge.

Det gjorde vi første gang i 2014, hvor vi lavede et stort musicalprojekt med 4. klasses elever fra forskellige folkeskoler. Her opsatte vi musicalen Joseph and the amazing technicolor dreamcoat, hvor eleverne samarbejdede med professionelle musikere, solister fra London, en kapelmester fra København og Thys to elitekor. Både elever og musiklærere var meget begejstrede for projektet, der sluttede af med en stor forestilling i Teutonersalen på Thisted Gymnasium.

I 2016 opsatte vi et lignende projekt. Her producerede vi musicalen Rugbrød til alle i forbindelse med Brugsforeningens 150-års jubilæum, med udgangspunkt i provst Hans Christian Sonne, der åbnede Danmarks første brugsforening i Thisted i 1866. Kirsten Ringgaard, der var daværende daglig leder af Thy Sangskole producerede musicalen i samarbejde med en kapelmester fra København, og den blev opført i Thisted Musikteater af 4. klasses folkeskoleelever i samarbejde med Thisted Musikskoles musikere og vores to dygtige sangkor.