Thy Sangskole samarbejder med Hørdum-Skyum Kirkekor om soloundervisning og talentudvikling af korets sangere. Et af formålene med Thy Sangskole er at sikre et lokalt kormiljø på et højt niveau - både for drenge og piger, og derfor er vi meget glade for samarbejdet med Hørdum-Skyum Kirkekor.

Pigekoret er for piger fra 6. klasse til og med gymnasiealderen. Pigerne i koret får mulighed for at være en del af et unikt fællesskab, hvor de dygtiggør sig med deres instrument - sangstemmen - og lærer nye sange. Koret tager på rejser hvert 2.-3. år, deltager i landsstævner og synger ved alle højtider i kirken, festlige gudstjenester og fælles arrangementer i provstiet. Samtidig er der masser af oplevelser i at underholde rundt omkring i Thy på plejehjem og skoler og til gadefester m.m..

Pigekoret ledes af Bente Lind Bliksted, der siden 1997 har været organist og korleder i Hørdum-Skyum Kirke. Bente er uddannet organist og har efteruddannet sig i korledelse og rytmisk korledelse på Aalborg Musikkonservatorium og Børnekorsakademiet i Gentofte. Hun er desuden dirigent for Midt-Vest børnekor og juniorkor på Den jyske sangskole i Herning. Derudover bidrager Thy Sangskole med en dygtig solounderviser, der udvikler talentet hos pigerne i koret.

Når vi synger sammen, træner vi vores evne til at tage initiativ og ansvar for helheden. Sang er en kommunikationsform, som forbinder følelser og intellekt og forankrer begge dele i kroppen. Sang forbinder os, den udtrykker følelser og den er nøglen til
både kreative udfoldelser og til fællesskaber.

Bente Bliksted, korleder af Hørdum-Skyum Pigekor

Hørdum-Skyum Pigekor

Følg Hørdum-Skyum Pigekor på deres Facebookside.